Header
Home About Us Services Stories News Contacts Zero

 

Catalogue

Роза-Чайнохибридна в контейнер-31 /Rose /

Назад


ОПИСАНИЕ: Розата без съмнение е кралицата на цветята.Тя е едно изключително растение,което е многогодишно, студоустойчиво и цъфтежът и продължава от пролетта до есента.Има различни видове рози.
-Мини Розите достигат височина около 30см,освен че са ниски храсти и цветовете им са много  дребни около 2см-3см.  Те са подходящи за засаждане в сандъци или саксии на балкона,в градината в комбинация с други цветя или  оформяне на бордюри  и алеи.
-Чайно-хибридните Рози достигат височина 60 - 100 см.Цветовете им са едроцветни с лек чаен аромат или със силен аромат в зависимост от сорта.Подходящи са за засаждане в градината като самостоятелни растения или в комбинация с други цветя.
-Катерливите Рози достигат височина 2м-3,50м и повечето сортове са ароматни.Те се засаждат около арки или дръги видове стойки,за да има къде да се увиват.

ОТГЛЕЖДАНЕ: Розите не са трудни за отглеждане,но си имат свойте предпочитания.  Те могат да се засаждат или есента или пролетта. Мястото за отглеждане трябва да е задължително с директна слънчева светлина. Розите обичат много слънце.Почвате е добре да бъде богата на хранителни вещества и с добри дренажни свойства. Много важен момент за отглеждането на Розите е  тяхното подрязване. Чрез него се цели правилно оформяне на розовия храст и осигуряване на богат и непрекъснат цъфтеж. Подрязването трябва да става през есента  и през пролетта.През есента Розите се подрязват високо не се отрязва много, оставя се голяма част от миналогодишните стъбла . През пролетта  се  подрязва ниско като се оставят 2-3 пъпки в основата. Катерливите рози се изрязват в зависимост от това каква форма ще се придаде на храста те могат да се подрязват само пролетта. Зазимяването също е много важен момент за отглеждането на Розите  Началото на ноември  трябва да им осигурим топла „завивка”. Завивката може да бъде почва от градината, натрупана върху присадката. Използва се също и пясък, угнил оборски тор, листовка.Редовното подхранване на Розите ще им осигури по- обилен цъфтеж.

 


 

grass
     Всички права запазени © ЕВРИС ООД       1995 - 2013
Created by Rally Ivanova